Opera Poze Personalitati Forum Contact
Stiri Opera Nationala
Articole OperaNationala.ro Articole OperaNationala.ro
Opera Nationala Bucuresti Opera Nationala Bucuresti
Opera Comică pentru Copii Bucuresti Opera Comică pentru Copii Bucuresti
Opera Română Craiova Opera Română Craiova
Opera din Brasov Opera din Brasov
Teatrul National de Opera si Balet Constanta Teatrul National de Opera si Balet Constanta
Opera Nationala Română Cluj-Napoca Opera Nationala Română Cluj-Napoca
Opera Nationala Română Timisoara Opera Nationala Română Timisoara
Opera Nationala Română Iasi Opera Nationala Română Iasi
Teatrul Național de Operă și Operetă "Nae Leonard" Galați Teatrul Național de Operă și Operetă "Nae Leonard" Galați
Teatrul National de Opera si Balet Chisinau Teatrul National de Opera si Balet Chisinau
Teatrul de Balet Sibiu Teatrul de Balet Sibiu
Teatrul National de Opereta Bucuresti Teatrul National de Opereta Bucuresti
Opera Maghiara din Cluj-Napoca Opera Maghiara din Cluj-Napoca
Opera Vox Cluj-Napoca Opera Vox Cluj-Napoca
Teatrul Muzical Ambasadorii Bucuresti Teatrul Muzical Ambasadorii Bucuresti
Grand Cinema Digiplex Baneasa Bucuresti Grand Cinema Digiplex Baneasa Bucuresti
Festivalul Opera Nights - Hunedoara, Deva Festivalul Opera Nights - Hunedoara, Deva
Teatrul de Balet Sibiu Teatrul de Balet Sibiu
Teatrul Stela Popescu București Teatrul Stela Popescu București
Artisti români Artisti români
Articole opere din străinătate Articole opere din străinătate
Interviuri Interviuri
Alte articole Alte articole
Stiri opera Stiri opera
Stiri opereta si muzical Stiri opereta si muzical
Stiri balet Stiri balet
Stiri muzică simfonică Stiri muzică simfonică
Stiri concerte Stiri concerte
Stiri culturale Stiri culturale
Stiri teatru Stiri teatru
Stiri teatru pentru copii Stiri teatru pentru copii
Stiri opere din strainatate Stiri opere din strainatate

Prezentari opere Romania
Opera Nationala Bucuresti
Teatrul Liric "Elena Teodorini" Craiova
Opera din Brasov
Opera Nationala Romana Cluj-Napoca
Opera Nationala Romana Iasi
Opera Nationala Romana Timisoara
Teatrul National de Opera si Balet Constanta
Teatrul Muzical "Nae Leonard" Galati
Teatrul National de Opera si Balet Chisinau
Teatrul de Opereta Bucuresti
Opera Comica pentru Copii Bucuresti

Stiri alte categorii
Articole OperaNationala.ro Articole OperaNationala.ro
OperaRail 2019
OperaRail 2018
OperaRail 2015
OperaRail 2017
OperaRail 2013
OperaRail 2016
OperaRail 2012
RomaniaRail 2015
ChinaRail 2015
OperaRail 2014
OperaRail 2020
Artisti români Artisti români
Elena Mosuc
Angela Gheorghiu
Leontina Văduva
Teodor Ilincai
Cristian Mihăilescu
Ionut Pascu
Ludovic Spiess
Felicia Filip
Articole opere din străinătate Articole opere din străinătate
Arena din Verona
Stockholm Opera Regala
Budapesta Opera
Festivalul Puccini
Ruse Opera
Oslo Operaen
Viena VolksOper
Viena StaatsOper
Teatro Alla Scala Milano
London Royal Opera House
Munchen Bayerische StaatsOper
Stiri opere din strainatate Stiri opere din strainatate
Sofia Opera House

10 motive pentru care merită să-ți aduci copilul la Musicalul Cartea Junglei

[ Autor Adriana Drăguț ]

[ Din categoria Stiri opere din strainatate ]
[ Data articol: 2019-12-11 ]
[ Din localitatea Bucuresti ]
[ Tara România ]
[ Stiri de la cursuriteatru.ro ]

10 motive pentru care merită să-ți aduci copilul la Musicalul Cartea Junglei

 3048 Teatrul privat presupune multe riscuri. De obicei aceste instituții se nasc fie din dorința de afirmare peste noapte cu orice risc și din dorința de a scoate bani din piatră seacă fără a pune accent pe calitate, fie din dorința sufletească de a lăsa ceva solid generațiilor viitoare.

Acestea din urmă nu pun accent deloc pe finanțe, din contră se autofinanțează cu greu și lasă ca banii să devină o consecință și nu un scop. Bineînțeles că problema cea mai mare cu care se confruntă aceste instituții este cum să motiveze, cum să convingă publicul să vină la astfel de producții.

Musicalul Cartea Junglei este un musical performant la nivel internațional jucat integral de copii și s-a confruntat și el cu astfel de probleme cum era firesc. Dar, dincolo de obstacolele pe care le-a întâlnit a reușit să se nască ușor și să crească frumos, armonios datorită tuturor celor care au crezut în acest proiect educațional, motivațional și grandios în fond, pentru că a fost necesar să punem accent în primul rând pe calitate.

Pentru că cel mai greu în acest moment este să aducem publicul în sală, vă ofer 10 argumente simple care să vă pună măcar puțin pe gânduri și să alegeți cu grijă ce oferiți copiilor voștri în materie de cultură.

1. Pentru că este un spectacol jucat de copii, puteți fi tentați pe bună dreptate să judecați prestația lor ca fiind una la nivel de serbare școlară. Este necesar să vă spun și vouă, așa cum le spun și celor care vin în academia noastră, că noi nu facem serbări, facem spectacole la nivel profesionist. Așadar, acești copii foarte bine instruiți actoricește, vocal și pe mișcare nu sunt deloc niște amatori, ei sunt actori în toată puterea cuvântului. Copii care pot fi urcați oricând pe scenă lângă actori profesioniști cu faculatate și master în domeniu. Acestea sunt păreri pe care le-au emis toți cei care i-au văzut pe scenă, fără excepție. Cei care au văzut la Londra musicalul Matilda de exemplu care este jucat și de copii, înțeleg cu siguranță nivelul copiilor noștri.

2. Interpretarea actorilor din spectacol poate transmite copiilor voștri o emoție pe care nu au mai șimțit-o până atunci. Ceea ce poate naște în alți copii acest spectacol, nu poate face rău. Dimpotrivă, pot fi și ei motivați și îi poate face să spere că într-o zi pot fi și ei acolo pe scenă. Ambiția lor este profund pusă la încercare și în felul acesta ne-au venit copii în școală. Deci, este un spectacol care motivează.

3. Calitatea spectacolului este poate una dintre cele mai importante motivații. El nu este o jucărie cu care să luăm fața copiilor, să-i păcălim. Pentru că suntem atenți la copii și pentru că ne pasă cum se dezvoltă această generație, am creat un spectacol care să-i bucure pe cei care îl văd, să-i emoționeze, să-i facă să gândească. Nu am făcut un spectacol cu care să sfidăm inteligența spectatorilor mici sau mari.

4. Deși nu este cea originală, muzica acestui spectacol este atent creată de un compozitor care face muzică de teatru pentru copii de 12 ani. Un compozitor care deja știe cum să se raporteze la copii și care știe ce le place să audă. Este un sound mai complex care dezvoltă și transformă copilul, oferindu-i și alte repere culturale în materie de muzică. Auzul lui va fi și el răsfățat și motivat. Este imposibil să nu plece copiii din sală fredonând măcar o piesă din spectacol.

5. Coregrafiile din spectacol create cu atâta grijă la detalii, pline de o energie care nu are cum să nu te ridice din scaun, sunt și ele unul din argumentele solide pentru care merită să-ți aduci copilul în sală. El poate descoperi cu ușurință, oricat de mic ar fi ce înseamnă performanța și poate înțelege că prin muncă poți ajunge departe. Impactul este unul dezarmant și pentru copil și pentru adult când îți dai seama că toate acele dansuri, toate acele sincroane perfecte sunt cu copii cu vârste cuprinse între 7 și 16 ani.

6. Faptul că acești copii cântă live în spectacol este o performanță la care spectatorul nici nu se așteaptă. Majoritatea spectacolelor pentru copii se fac de obicei cu vocea pe bandă. Noi ne-am dorit cu acest show să nu facem deloc rabat de la calitate și să depășim așteptările oricărui spectator.

7. Spectacolul de lumini exploziv și total neașteptat, vă dă de înțeles din primele secunde că asistați la un show musical performant și profesionist. Când spectatorii descoperă că performerii din scenă sunt copii, devine pur și simplu copleșitor. Parcă nu-ți vine să crezi ochilor ceea ce vezi.

8. Vocile divine ale copiilor care sună dumnezeiește fac diferența fără dar și poate. Copiii cântă perfect și asumat fără greșeli sau nesiguranțe. Ei sunt instruiți de un profesor specializat pe canto musical, nu sunt lasați să cânte fiecare după propria dorință. Vocile lor sunt formate în stil de musical pentru ca totul să sune impecabil. Nu este lăsat nimic la voia întâmplării, mai ales că teatrul musical presupune o rigurozitate aparte.

9. Costumele realizate după luni de studiu de către profesioniști, sunt atât de realiste și de simple în același timp încât nu au cum să treacă neobservate.

10. Și poate cel mai important argument este acela că feedback-urile primite de la aproape 10.000 de spectatori din București și din țară sunt sincere și constructive. Nu a existat nimeni din cei care l-au văzut să spună după "dar"â��Acest "dar" nu există, aceste fedback-uri nu au făcut altceva decât să ne confirme faptul că spectacolul este exact așa cum ni l-am dorit. O spectatoare ne-a spus după ce l-a văzut, că a trăit mulți ani la Londra și a văzut multe spectacole musicale și nu i-a venit să creadă că Musicalul Cartea Junglei este la nivel de Londra, nu i-a venit să creadă că în România există un asemenea musical jucat de copii. Un spectacol care bucură, copleșește și emoționează încontinuu. Un spectacol care motivează și copiii și părinții totodată.

Musicalul Cartea Junglei nu este spectacolul unde îți parchezi copilul în sală și tu, ca părinte aștepți la o cafea să se termine. Tu, părintele te vei bucura la fel de mult. Chiar este un show pentru întreaga familie.

Faptul că am folosit des cuvinte ca: performanță, calitate, emoție, bucurie, musical, show, profesioniști etcâ�� ar trebui să vă facă să nu mai stați pe gânduri. Oferiți-le copiilor voștri repere culturale SĂNĂTOASE!

Nota actuala: 9 (din 1 note acordate) - Acorda o nota!Alte titluri din aceeasi categorie

26-08: Program septembrie 2022 la Verona
Joi, 01 septembrie, ora 20:45, OPERA, La Traviata
Vineri, 02 septembrie, ora 20:45, OPERA, Turandot
Sâmbătă, 03 septembrie, ora 20:45, OPERA, Nabucco
Duminică, 04 septembrie, ora 20:45, OPERA, Aida ... [ continuare ]
Din categoria Stiri opere din strainatate

19-07: Program august 2022 la Verona
Joi, 04 august, ora 20:45, OPERA, Turandot
Vineri, 05 august, ora 20:45, OPERA, Aida
Sâmbătă, 06 august, ora 20:45, OPERA, La Traviata
Duminică, 07 august, ora 20:45, OPERA, Turandot

Miercuri, 10 august, ora 20 ... [ continuare ]
Din categoria Stiri opere din strainatate

23-03-2021: Opera din Varna a anulat spectacolele lunii martie
În conformitate cu noile măsuri anti-epidemice introduse la 22 martie 2021, echipa Centrului de producție muzicală și teatrală din Varna a anulat, așa cum s-a anunțat deja, toate spectacolele și turneele din martie ale Teatrului Dramatic Sto ... [ continuare ]
Din categoria Stiri opere din strainatate

04-06-2020: Opera Regalã din Londra îşi reia activitatea
London Royal Opera House - Covent Garden (Opera Regalã din Londra) organizeazã primul spectacol dupã perioada închiderii forțate din cauza virusului Corona. Pe 13 iunie, ROH organizeazã un concert denumit chiar "Live from Covent Garden" ("În d ... [ continuare ]
Din categoria Stiri opere din strainatate

25-11-2019: Opera din Ruse împlinește 70 de ani de la prima premieră
Miercuri plecăm în expediție la Ruse! Să mă contacteze cine dorește să vină cu noi!
Opera din Ruse împlinește 70 de ani de la prima premieră, "Traviata", 27 noiembrie 1949
Miercuri, 27 noiembrie 2019, ora 19, organizează o ... [ continuare ]
Din categoria Stiri opere din strainatate

In constructie
Romna English Italiana Deutsch Franais Espaol
Optiuni
Articole recomandate
Grup stiri opera
Autori articole
Traducatori
Linkuri opera
Linkuri utile
Program lunar
Harta opere Romania
Orase stiri opera
Harti website
Website-ul in Romania
Website-ul in Europa
Website-ul in Asia
Website-ul in Africa
Website-ul si Angela Gheorghiu
Website-ul si Elena Mosuc
Website-ul si Teodor Ilincai
Imagini opere
Wallpapere opere
Opere din lume
Opere din Europa de Est
Opere din Europa de Vest
Opere din Europa de Nord
Opere din Africa
Opere din Asia
Opere din Australia
Opere din America de Nord
Opere din America de Sud
Atentie!
Meditatii
Meditatii Cazare Sondaje Meditatii Craiova Dictionar Creare site

Website despre teatrele de opera si opereta din Romania si Europa

© Opera Nationala 06/11/2009 - Prezent

Dictionar   Meditatii   Creare site