Opera Personalitati Contact

Personalitati muzica
Orase
Orase Romania nasteri
Orase Romania decese
Orase (toate) nasteri
Orase (toate) decese
Judete
Judete nasteri
Judete decese
Zone
Zone Romania nasteri
Zone Romania decese
Zone (toate) nasteri
Zone (toate) decese
Tari
Tari nasteri
Tari decese
Diverse
Continente
Zodii
Inaintea Erei Noastre

Petrica IONESCU


Personalitati Evenimente Adaugare Categorii Nationalitati Comentarii Cautare Linkuri

 A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
Nume: IONESCU
Prenume: Petrica
Nationalitate: romana

Date despre nastere
An: 1946
Data: 13 octombrie
Zodie: Balanta Balanta
Petrica IONESCU
In prezent are 72 ani.

Activitate:
Petrică Ionescu este regizorul de teatru şi operă cu o notorietate mondială de necontestat. Performanţele sale internaţionale spectaculoase fiind descoperite de publicul românesc abia acum. Petrică Ionescu s-a născut în 13 octombrie 1946 şi, după absolvirea ATF-ului, încearcă să debuteze în teatru, având idei ce se doreau a fi puse în scenă, un nou stil, o nouă viziune. La 23 de ani, vrea să monteze „Conu’ Leonida faţă cu reacţiunea“ de I.L. Caragiale, la Teatrul Nottara, însă piesa, o satiră, nu trece de cenzura comunistă şi proiectul moare din faşă. Dezamăgit, Petrică Ionescu emigrează şi se stabileşte în Franţa, ţară care-l adoptă şi îl încurajează. Succesul pe care îl cunoaşte la Paris, unde pune în scenă spectacole de anvergură, este răsunător, iar regizorul se apucă să monteze şi spectacole de operă. Primele spectacole de operă puse în scenă de regizor sunt „Boris Gudunov“, montat la Geneva, şi „Parsifal“ de Wagner. În 1991, la Opera Bastille din Paris, Ionescu prezintă „Othello’’ de Verdi. Talentul regizoral este remarcat şi de directorii celor mai de seamă scene ale lumii şi este invitat să lucreze la Scala din Milano.

pectacolele de balet în regia lui Petrică Ionescu sunt prezentate la Metropolitan, cu participarea lui Nureev sau Carolin Carlson. Dovedind profesionalism şi forţă de muncă, Petrică Ionescu reuşeşte să pună în scenă simultan „Oedip“ la ONB, „Dama de pică“ de Ceaikovski la Lyon, şi „Nunta lui Figaro“ de Mozart. Revine în România ca să monteze, alături de actorii români, „Conu’ Leonida“, un vis mai vechi, cu o viziune inedită asupra spectacolului. Însă chiar dacă timpurile s-au schimbat, mentalităţile învechite au rămas, iar Ionescu întâmpină greutăţi şi renunţă. Reuşeşte însă să semneze regia la spectacolul de operă „Oedip“, susţinut la Opera din Bucureşti. Cu „Nabucco“, ridică sălile în picioare, iar cu „Aida“ de Verdi... stadioanele. Spectacolul „Aida“ a fost susţinut la Paris, pe un stadion plin cu 83.000 de spectatori. Experimentul a fost repetat şi în Berna, Amsterdam şi Dusseldorf. În 2006, Petrică Ionescu semnează regia la „Burghezul gentilom“, o comedie în distribuţia căreia regăsim nume sonore ale vieţii teatrale. Într-o adaptare originală, „Burghezul gentilom“ are o distribuţ ie cosmopolită de actori şi balerini, care folosesc toate mijloacele artistice, pentru a ne face să râdem pe săturate de propriile noastre defecte. Spectacolul, care adună pe scenă nu mai puţin de 100 de artişti, primeşte critici aspre, neţinându-se cont de volumul mare de muncă şi ideile noi, revoluţionare ale regizorului. Petrică Ionescu a fost, pentru o lungă perioadă de timp, şi directorul artistic de la „Disneyland Paris“ şi al celui de la Los Angeles, dar şi profesor la Conservatorul Naţional din Paris.


Categorii pentru Petrica IONESCU:
RegizoriPersonalitati aniversate la data de 13 octombrie - Evenimente din data de 13 octombrie
Personalitati nascute in zodia Balanta Balanta

Personalitati aniversate in anul 1946 - Evenimente din anul 1946

Comentarii
Nu exista comentarii in baza de date!
Nu puteti scrie comentarii!

Nu sunteti logat! Mergeti la pagina de login!Personalitati celebrate in 13 octombrie

Petrica IONESCU Petrica IONESCU (1946-)
Petrică Ionescu este regizorul de teatru şi operă cu o notorietate mondială de necontestat. Performanţele sale internaţionale spectaculoase fiind descoperite de publicul românesc abia acum. Petrică Ionescu s-a n ...

OPTIUNI
Stiri opera
Grup stiri opera
Imagini opere din lume
Imagini opere Europa de Est
Imagini opere Europa de Vest
Imagini opere Europa de Nord
Imagini opere Asia
Imagini opere Australia
Imagini opere America de Nord
Imagini opere America de Sud
Wallpapere opere
Linkuri opera
Atentie!
Terenuri
Meditatii Cazare Avatare Jocuri Bancuri Sondaje Cursuri Craiova Dictionar Creare site

© Opera Nationala .RO

Dictionar   Meditatii   Creare site