Opera Personalitati Contact

Personalitati muzica
Orase
Orase Romania nasteri
Orase Romania decese
Orase (toate) nasteri
Orase (toate) decese
Judete
Judete nasteri
Judete decese
Zone
Zone Romania nasteri
Zone Romania decese
Zone (toate) nasteri
Zone (toate) decese
Tari
Tari nasteri
Tari decese
Diverse
Continente
Zodii
Inaintea Erei Noastre

Stefan IGNAT


Personalitati Evenimente Adaugare Categorii Nationalitati Comentarii Cautare Linkuri

 A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
Nume: IGNAT
Prenume: Stefan
Nationalitate: romana

Date despre nastere
Loc: Constanta
Judet: Constanta
Zona/Regiune: Dobrogea
Tara: Romania Romania
Continent: Europa de Est
Stefan IGNAT

Activitate:
Stefan Ignat este absolvent al Academiei de Muzica din Bucuresti, promotia 1995. In perioada 1995 -1998 a studiat la Universitatea Mozarteum din Salzburg, beneficiind de o bursa de studii din partea Guvernului austriac iar pâna în anul 1999 a fost solist al Teatrului de Stat din Salzburg (Austria). Din 1999 este prim-solist al Operei Nationale Bucuresti iar din anul 2010 este doctor în muzica.

In 1997 a câstigat premiul III si premiul Guvernului japonez la Concursul International de Canto Voci Verdiane de la Bussetto, Italia. In anul 2002 a primit premiul „Ohanesian” acordat de Forumul Muzical Român iar în anul 2003 i-a fost decernat premiul „Arte” pentru interpretarea rolului Oedipe din opera lui George Enescu. In anul 2006 a primit premiul revistei „Actualitatea muzicala” pentru realizarea celor patru productii cu opera Oedipe de George Enescu.

A debutat ca solist în anul 1996 cu rolul Contele de Luna în Il Trovatore de G. Verdi, pe scene din Germania si Austria.

Au urmat o serie de productii si premiere în România si pe scene internationale (Theater fur Voralberg, Bregenz, Festivalurile de Opera Gars am Kamp si St Margarethen, Austria, Bangkok, Thailanda, Loches si Ramatuel, Franta, Salonic, Grecia, Pedraza, Spania, etc.).

Repertoriul sau este variat, din cele mai importante opere amintim: Oedipe din Oedipe de G. Enescu, Wotan –Aurul Rinului de R.Wagner, Scarpia- Tosca de G . Puccini, Contele de Luna- Trubadurul, Jago- Otello, Nabucco – Nabucco, Germont- Traviata, Amonasro – Aida, de G. Verdi.

Participa constant la Festivalul International „George Enescu” începând cu editia din 2003, când a interpretat rolul titular din Oedipe de G. Enescu, la fel ca si la editia din 2005. La editia din anul 2007 a participat la Concertul de deschidere, în opera Carmen de G. Bizet cu rolul Escamillo alaturi de tenorul José Cura si partea de bariton din Carmina Burana de Carl Orff împreuna cu orchestra Filarmonicii din Munchen iar la editia din 2009 a interpretat din nou rolul titular din opera Oedipe de George Enescu, de aceasta data în productia realizata de Theatre du Capitole din Toulouse, precum si rolul principal din opera Celan de Peter Ruzicka. La editia festivalului din anul 2011, a realizat o noua productie a operei Oedipe de George Enescu si a interpretat Holderlin de Peter Ruzicka împreuna cu orchestra Filarmonicii „Banatul” din Timisoara, sub bagheta compozitorului.

La editia din anul 2013 a Festivalului International „George Enescu” a interpretat rolul Jago din opera Otello de G. Verdi, în noua productie a Operei Nationale Bucuresti, în regia Verei Nemirova si sub bagheta lui Keri Lynn Wilson. Ca si la editiile anterioare, a interpretat rolul titular din opera Oedipe de G. Enescu.

In cursul anului 2014 a interpretat rolul Scarpia din opera Tosca de G. Puccini, în noua productie a Operei Nationale Bucuresti, sub bagheta dirijoarei Keri-Lynn Wilson.

A fost ovationat pe scenele lumii în rolul Oedipe la Cagliari – Italia, Illinois – SUA, unde, datorita acuratetei muzicale, casa de discuri Albany Records editeaza un CD cu aceasta capodopera enesciana. A sustinut la Teatrul National Sao Carlos din Lisabona rolul Wotan din opera Aurul Rinului de Wagner.

In anul 2011 a primit recunoasterea nationala sub forma unui premiu important: Premiul Revistei VIP pentru cel mai bun solist de opera al anului 2011.

Incepând cu septembrie 2014 este Membru de Onoare al Fundatiei George Enescu.

Observatii:
Bariton. Absolvent al Conservatorului de Muzica din Bucuresti in 1995.
1995-1997 - Bursă de studii oferită de guvernul austriac la “Mozarteum” din Salzburg (Austria).

Solist al Teatrului de Stat din Salzburg, Austria, intre 1997-1999.
Solist al Operei Nationale din Bucuresti din 1999.

Premii la Concursuri Internationale de Canto:
Premiul III in Italia (1997);
Premiul Special al Guvernului Japonez (2001);
Premiul Special la 'Hariclea Darclée', Braila (2002);
Premiul 'Ohanezian' al Forumului Muzical Roman (2002).

Repertoriu: Mozart: Nunta lui Figaro; Rossini: Barbierul din Sevilla; J.Strauss: Liliacul; Donizetti: Lucia di Lammermoor, Elixirul dragostei; E.Humperdinck: Hänsel si Gretel; Puccini: Gianni Schicchi, Boema, Madama Butterfly; Verdi: Trubadurul, Bal mascat, Traviata, Aida, Falstaff; Leoncavallo: Paiate; Mascagni: Cavalleria rusticana; Bizet: Carmen, Pescuitorii de perle; Gounod: Faust, Enescu: Oedipe.

Turnee: Japonia, Austria, Elvetia, Tailanda, Portugalia, Spania.

Categorii pentru Stefan IGNAT:
Baritoni

Personalitati nascute in localitatea Constanta
Personalitati nascute in judetul Constanta
Personalitati nascute in zona/regiunea/statul Dobrogea
Personalitati nascute in tara Romania Romania
Personalitati nascute pe continentul Europa de EstComentarii
Nu exista comentarii in baza de date!
Nu puteti scrie comentarii!

Nu sunteti logat! Mergeti la pagina de login!


OPTIUNI
Stiri opera
Grup stiri opera
Imagini opere din lume
Imagini opere Europa de Est
Imagini opere Europa de Vest
Imagini opere Europa de Nord
Imagini opere Asia
Imagini opere Australia
Imagini opere America de Nord
Imagini opere America de Sud
Wallpapere opere
Linkuri opera
Atentie!
Terenuri
Meditatii Cazare Avatare Jocuri Bancuri Sondaje Cursuri Craiova Dictionar Creare site

© Opera Nationala .RO

Dictionar   Meditatii   Creare site